HTML

Kedves

Iróniával, az életért. Egy élhetőbb, életért.

Linkblog

2008.10.21. 09:31 Kedves:-)

Az élet megváltoztat minket.

Az élet megváltoztat minket.

Próbálunk alkalmazkodni az újabbnál újabb szituációkhoz. De néha nehéz.

Nehéz, mert az élet vagy a sors néha nehéz próbák, elé állít minket. Szeretet, ármány, szerelem, hazugság, mértéktelenség, düh, és víggazság, vagy akár a döntésképtelenség nehézségei foglalkoztatnak minket.

Hinni magunkban annyit tesz, mint elfogadni azt, amit a sors mér ránk nap, mint nap.

Tegnap, ma, holnap holnapután… mindenkor. Igaz e az hogy csak és kizárólag az a döntés foglalkoztat minket a saját életünk folyamán amiben nem vagyunk egészen biztosak hogy helyesen hoztuk meg?

Lehet egy végleges döntést megváltoztatni?

Van e értelme?

Vagy jobb, ha ragaszkodunk hozzá, hiszen amikor hoztuk akkor abban a pillanatban az volt a leghelyesebb?

 

Szó sincs róla, hogy elbizonytalanodtam volna, pusztán nem tudom mi lett, volna ha?????

Ez azért foglalkoztat! Lehet, ezért vagyok képtelen gonosz lenni, vagy mindent megsemmisítően visszautasító.. Mert bennem van a kérdés, hogy MI LENNE HA?

 

Néha még hiányzik… Nem a jelene, és nem a múltja, hanem valami megfoghatatlan kapcsolat, belső rezdülés. Az élet elsodort, máshová mégis amikor ír, vagy hív, vagy jelentkezik valami furi mosoly jelenik meg az arcomon és valami furcsa érzés simogatja meg a lelkemet.

Tudom hogy ennek így kell lennie, hogy jó döntést hoztam, hogy megtanítottam neki mindazt amivel ő majd tovább tud lépni, és valóban jó pár, társ, és szerető tud majd egyszer lenni.

 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://irony.blog.hu/api/trackback/id/tr81724256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyz 2008.10.22. 18:28:57

Mi teszünk azért, hogy az élet megváltoztasson. Tehát nem az élet változtat meg, hanem mi változtatunk az életünkön.

Minden döntés helyes. Mégpedig azért, mert célja és oka van. Az már másik kérdés, hogy egy idő után is megállja -e a helyét. Ha elbizonytalanodtunk, akkor tenni kell ellene. Meg kell ismerni a másik oldalt is, mert mindig ott fog motoszkálni bennünk az ismeretlen.

Egy döntés mitől végleges ? Szerintem, nincs végleges döntés. Az a végleges, ami elmúlt vagy az amit annak gondolunk. A jelen és a jövő rugalmas és befolyásolható.

Értelme van -e ? Az attól függ. Ha van benne perspektíva akár a "véglegesnek" ítélt kijelentés után is, akkor igen, van.
Ha abszolute nincs benne semmi, akkor nem.


Ragaszkodni? Mihez ? A múlthoz ? A múltban hozott döntésekhez ? Nem szabad. Az ember a jelenben él és a jelenben (is) szeretne boldog lenni és ha egy múltbéli döntés fosztja meg a jelen boldogságától, akkor nem szabad ragaszkodni.

Mi lett volna ha ? Jó kérdés...
De ha szét szakadsz belül és nap mint nap ezen kattogsz, akkor a belső nyugalmad és harmóniád érdekében (is) "meg kell élned"...

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.11.21. 00:45:03

Minden annyit ér amennyit teszünk érte. Mennyi értékes dolog csúszott ki a kezemből!
süti beállítások módosítása