HTML

Kedves

Iróniával, az életért. Egy élhetőbb, életért.

Linkblog

2008.09.09. 11:09 Kedves:-)

korlátozva

 

Az élet igazságtalan… Tele olyan kicsinyes és földhözragadt dologgal , és olyan emberekkel akik nem látnak át saját korlátaikon….
Miért gondolja az ember főnöke, hogy azzal, ha nem engedi a beosztottat továbbképződni, akkor ott marad az szívszerető cégnél?
Miért nem lehet hagyni hogy az ember olyat tanuljon amire vágyik…belül a lelkében:-)
Előbb utóbb úgyis meglesz az a hőnszeretett képzés. Max sunyi módon és akkor tényleg felmerül majd a kérdés, hogy menni vagy maradni.
Na mindegy, van az úgy, hogy az ember céljaihoz egészen
 
nehéz és rögös az út…..
 

Ps: megértem én az ő álláspontját is...csak .....:-)

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://irony.blog.hu/api/trackback/id/tr95655204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2008.09.10. 08:22:08

Szia!

Eléggé patkány dolognak tartom az ilyesfajta korlátozást. Ha az volna a célja hogy ott tartson, legalábbis józan ésszel gondolkodva és logikusan, akkor érdeke lenne neki is, hogy jobban képzett, magasan kvalifikált munkatársa legyen. Ergo engedné a képzést. Így viszont felmerül az, hogy lehet szó szakmai féltékenységről is, vagy sima rosszindulatról. Egy normális vezető nem áll a képzés útjába.

2008.09.10. 11:33:38

A képzéshez járó - egyébként opcionális - munakidő- és szabadságkedvezményt nem akarta megadni, vagy tanulmányi szerződést nem akart veled kötni?
A munkaköröddel szorosan összefüggő tanfolyamokra, képzésekre el kell küldenie (mert erre kötelezi a Munka Törvénykönyve), de a többi nem kötelező.
Ha a céged policy-ja tartalmazza a fejlődés, továbbképzés lehetőségét, akkor próbáld meg erre figyelmeztetni (hiszen, ha nem enged fejlődni, azzal etikai vétséget követ el - ezt a legtöbb nagy cégnél eléggé komolyan veszik).
De, ha a választott képzés semelyik kategóriába nem fér bele, akkor sajnos nem tehetsz semmit.
Én például tőlünk mehetnék jogásznak, vagy közgazdásznak csaknem ingyér', de engem hosszú távon más érdekel - abban viszont a cégemtől/főnökömtől (bármennyire is jó fej) semmilyen segítségre nem számíthatok, magamnak kell kigazdálkodnom a dolgot.

süti beállítások módosítása